Visual interface design | Interaction design | Informatie architectuur

INSIDER

Franchisegever FHC Formulebeheer gaf me de opdracht om een herontwerp te maken van het interne kennis- en communicatieplatform. Met het nieuwe platform: INSIDER communiceren zij met hun franchisenemers.

DIENSTEN

Visual Interface Design
Interaction Design
Informatie architectuur

Resultaat

Benieuwd naar alle inzichten en resultaten? Download mijn designrationale.

CREATIEF PROCES

In vijf maanden maakte ik het vernieuwde ontwerp voor INSIDER in de drie huisstijlen van de verschillende franchises. Het project begon met een uitgebreid gebruikersonderzoek waarna ik stapsgewijs tot een duidelijk, gebruiksvriendelijk platform kwam.

Gebruikersonderzoek

Veertien interviews en een enquête gaven me voldoende informatie om aan de slag te kunnen met een nieuwe informatie architectuur.

Low-fi ontwerp

Na het testen van de informatie architectuur, om een menu structuur te bepalen, had ik genoeg inzichten en kon ik aan de slag met de eerste schetsen.

Testen

Gedurende het proces testte ik meerdere malen met de gebruiker om te kijken of ik op het goede spoor zat. De informatie architectuur, low-fi en high-fi ontwerpen werden allen getest bij meerdere franchisenemers (de belangrijkste eindgebruiker).

Hi-fi ontwerp

Tijd voor de visuals! Het low-fi ontwerp werd in de drie bestaande huisstijlen van de verschillende franchises uitgewerkt.

Responsive

Natuurlijk moet de site ook op mobiel goed werken, dus werkte ik een responsive versie uit zodat het platform altijd en overal bereikbaar is.

EINDRESULTAAT

Het resultaat is een verfrissend, modern platform met informatie waar de gebruiker daadwerkelijk naar op zoek is. Het is niet alleen een platform om te communiceren met de franchisegever, maar ook om te communiceren met andere franchisenemers. Ze kunnen informatie met elkaar uitwisselen, blijven op de hoogte van alle acties en krijgen inzicht in belangrijke statistieken.

Let’s Start Something new.
Samen laten we jouw bedrijf stralen!

Vraag gerust een offerte aan, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Bel 06 52 63 62 61 of mail bylauravoskamp@gmail.com