Interaction Design | Visual Interface Design

Cocoon

Voor Cocoon maakte ik een herontwerp van hun ‘digital asset management’ software. Een online beeldbank voor communicatieprofessionals waarin je eenvoudig bestanden met elkaar kan delen. Naast een vernieuwd strak visual design heb ik ook gekeken naar de gebruikersbehoeftes.

DIENSTEN

Visual Interface Design
Interaction Design
Informatie architectuur

Resultaat

Een kort onderzoek en wireframes leidde tot een responsive visual design.

CREATIEF PROCES

Naast een gebruiksvriendelijker platform en een nieuwe opzet van de visuele stijl, heb ik ook gekeken naar de behoeftes van de gebruiker.

Gebruikersonderzoek

Het delen van media is handig en ook de filter en sorteer opties zijn duidelijk. De doelgroep mist echter een stukje communicatie onderling.

Low-fi ontwerp

In de wireframes verwerkte ik een manier om te reageren op elkaars bestanden, om zo rechtstreeks via het platform elkaar van feedback te kunnen voorzien.

Hi-fi ontwerp

Voor het visual design koos ik niet voor de huisstijl van Cocoon. Het Cocoon-groen wat voorbij komt in de visuals is een voorbeeld. Het visual design is aan te passen aan het bedrijf die het platform afneemt, denk aan de kleuren van knoppen en het logo.

Responsive

Cocoon zal het meeste op desktop gebruikt worden, door communicatiespecialisten op kantoor, maar moet ook mobiel goed toegankelijk zijn daarom werkte ik ook een mobiele versie uit.

Let’s Start Something new.
Samen laten we jouw bedrijf stralen!

Vraag gerust een offerte aan, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Bel 06 52 63 62 61 of mail bylauravoskamp@gmail.com